×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 15
78
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
75
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
1
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
34
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
5
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
40
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak.   Hozzávalók: 200g kovászolt kovász  3dl langyos víz 500g liszt 10g só kb. 0,5dl olaj Elkészítés:A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
    Miközben nézelődtem a húsvéti desszertek között, nem győztem gyönyörködni a szebbnél szebb süteményekben. 🙂 Ebben a bejegyzésben elsősorban olyan ötleteket hoztam, amivel kicsit feldobhatod kedvenc muffinodat, vagy kekszedet, és mutatós húsvéti süteményeket varázsolhatsz belőlük. Abban biztos vagyok, hogy mindenki imádni fogja, Te pedig a nap végére rengeteg dicséretet bezsebelhetsz majd. Ha pedig nem […]
Télen a madarak a kiskerteket is szívesen látogatják. Főleg ott időznek sokat, ahol szívesen látott vendégek és finom falatokkal kényeztetik őket. De vajon mennyire ismerjük a kertünkben kosztoló szárnyasokat?   A csodálatos madárvilág Facebook oldal a napokban posztolta a fenti fotót az alábbi szöveggel: “Közkívánatra egy kollázs a “kertünk madarai”-ról 🙂  A képen látható madarak: sor […]
A fehér kálát már nagyanyáink is szívesen tartották szobanövényként, az utóbbi évtizedekben megjelent színes változatokat a fiatalabb korosztály is kedveli. Kecses formája és széles skálájú színvilága miatt gyakran a modern esküvői csokrok fő virága. Töretlen népszerűségének köszönhető, hogy A hét növényének választottuk.         A hófehér kálák a nagy virágfejekről ismertek, a színes […]
Európa legnagyobb föld alatti tava Bécs déli peremén található, Hinterbrühl falucska mellett. Itt van a szomszédban, egész közel, mégis kevesen ismerik. Pedig nagyon érdekes története van a barlangrendszernek és egy filmforgatásnak köszönhetően világhírűvé is vált. Mutatom mi van ma, és mi volt régen a barlangban!   Hol található? Ausztriában, Alsó-Ausztria tartományban, Bécs déli peremén, Hinterbrühl […]
Olyan sokan kértétek a receptet, gyorsan le is írtam nektek, hogy még legyen időtök a karácsony előtti próbasütésre is. 😊  Az édeskés linzertésztát tökéletesen ellensúlyozza a citromkrém fanyar üdesége. A tésztában megbújó egész mákszemek pedig igazán különleges, ropogós textúrát kölcsönöznek az egyébként vajpuha aprósüteménynek.   Hozzávalók ( körülbelül 30 darab linzerhez) A mákos linzerhez: 300 […]
Az USA-ban egyszerűen csak Cinnabonként emlegetik ezt a fantasztikus, finom kelt tésztából készült fahéjas csigát, amelyre mascarponés-cukros máz kerül, aminek egy részét a tészta be is szívja, így tovább friss marad. Az elnevezés a cég neve, amely készíteni és árulni kezdte ezeket a fantasztikusan illatos süteményeket, és a név a terméken maradt. A tésztája egyébként […]
Hozzávalók (2 püspökknyér formához) A kalácshoz: 530 g finomliszt 100 g kristálycukor 2 teáskanál szárított élesztő 3 nagy méretű tojás 120 ml víz 1/3 teáskanál só 150 g szoba-hőmérsékletű vaj A töltelékhez: 380 g Nutella 180 g durvára vágott, pörkölt törökmogyoró Sziruphoz: 120 ml víz 80 g cukor 1-2 evőkanál narancsvirágvíz (opcionális) Receptötlet: Yottam Ottolenghi- […]